Конфликтът в Украйна се премести в източната част на страната, където

...
Конфликтът в Украйна се премести в източната част на страната, където
Коментари Харесай

Руската офанзива в Донбас започна, на фокус е Изюм

Конфликтът в Украйна се реалокира в източната част на страната, където украинските сили са се укрепили и са добре готови, предвижда Би Би Си.

Анализаторите считат, че най-хубавите елементи на Украйна са на изток и че те са се окопали в системи от окопи и други укрепени позиции.

Досега украинските войски оказваха мощна опозиция на съветското нахлуване, само че може да се окаже, че те са мощно превъзхождани от съветските сили, които в някои региони напредват.

Войските на Руската федерация се пробват да пробият защитата на частите на украинските въоръжени сили край град Изюм и да открият надзор над Мариупол. Към Изюм се придвижват и спомагателни елементи.

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в оперативна информация към 6:00 ч. на 10 април. Украйна не удостоверява, че центъра на Мариупол не е под контрола на украинските сили, макар че още преди седмица Русия разгласи това.

Първият стадий от съветската атака в Донбас към този момент е почнал, а за втория стадий се чака да дойдат подкрепления, удостоверява Олексий Арестович, консултант на ръководителя на президентската канцелария. Според данните Руската федерация ще се опита да организира настъплението едновременно от север и от юг.

Руските войски се прегрупират и в Николаев. Продължава частичната обсада на Харков, градът е обстрелван с ракети и артилерия, в това число минохвъргачки.

На артилерийски и минометен обстрел са подложени множеството от регионите на Донецк и Таврия. Руските войски са отблъснати при щурма на село Александровка, само че не престават да се обстрелват обитаемоте места Нововоронцовка, Марянское, Новогригориевка и Шевченково.

Руски публични лица обявиха, че фокусът на силите им сега е " цялостното освобождение " на Донбас, като се има поради най-общо източните украински райони Луганск и Донецк.

Теренът в източната част на страната ще съставлява огромно предизвикателство за руснаците по време на офанзивата.

Според анализатори откритите площи, които са по-малко залесени от северната част на страната, могат да бъдат от полза на украинските бойци.

Съветникът на украинския министър на вътрешните работи Вадим Денисенко смята, че не е изключено руснаците да щурмуват Киев за повторно, а не е изключено да нападат и Одеса като друга вражеска цел.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, не чака възможните диалози сред украинския и съветския президент Зеленски и Путин да са допустимо преди развръзката в Донбас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР